Beroepsvereniging
voor zelfstandige
communicatieprofessionals

Waarom Vifort?

Vifort is opgericht vanuit de groeiende wens voor een sterk verbond na bijeenkomsten met vakgenoten in het voorjaar van 2019.

Voor wie is Vifort?

We zijn er voor een heel brede groep. Of je nu een fotograaf bent met veel communicatie-ervaring, een beeldmaker voor de televisie, tekstschrijver, contentmanager of communicatiestrateeg. Zolang je maar serieus met je vak bezig bent ben je welkom. En uiteraard ben je als ZZP’er ingeschreven bij de KvK.

Wat doen we voor je?

Vifort streeft naar het verbeteren van ondernemerschap, vakinhoudelijke groei, borging vakmanschap, een uitgebreide kennisbank en het verkrijgen van opdrachten. En uiteraard is het de wens dat Vifort de komende jaren een krachtige community wordt die de belangen van de deelnemers zal behartigen in Nederland. Want samen je vak promoten is fijner dan in je eentje.

Vijf mensen maken met hun wijs en middelvinger een V naar elkaar, waardoor er een ster ontstaat

Onze doelstellingen zijn:

  • Het behartigen van de collectieve belangen van de leden als zelfstandige beroepsbeoefenaren met betrekking tot o.a. marktpositie en sociaaleconomische positie
  • Een onderscheidende marktpositie van de leden bevorderen door kwaliteitsborging van het vakgebied communicatie
  • Mogelijkheden te bieden aan de leden om zich in de markt te presenteren en te profileren
  • Het verbinden van de leden onderling, om samen opdrachten te werven of elkaar te ondersteunen met intervisie.

Verenigingsagenda

Zeventig procent van succes is een kwestie van opdagen.’– Woody Allen

Zowel lokaal/ regionaal als landelijk, organiseren onze leden regelmatig inspirerende bijeenkomsten waar iedereen welkom is. Wil je kennis delen, vragen stellen of gewoon praten over je bedrijf en hoe anderen het aanpakken, hou dan onze verenigingsagenda in de gaten op de homepage.

Onze waarden

Onze belangrijkste kernwaarde is ‘vertrouwen’. Dat rust op vijf pilaren, namelijk feitelijkheid, verifieerbaarheid, begrijpelijkheid, volledigheid en waarachtigheid. (oud hoogleraar Ben Warner 2017)

Onze andere waarden: Vrijheid, vier het leven, verantwoordelijkheid, kracht, saamhorigheid, zelfsturing, verbinding, uitwisseling, ontdekkingsreis, veerkracht, volwaardigheid, wederkerigheid, innovatie en dynamiek.

Over de naam: Wat betekent het woord Vifort?

Vifort is na de zomer van 2019 opgericht door ZZP Nederland en Stichting CommTop. Door de inzet van deze twee koplopers maakt Vifort een vliegende start. Speciale dank voor de inzet van Jenny Le Large, directeur van Stichting CommTop en Maarten Post, bestuurder van stichting ZZP Nederland.

Bestuur (oprichtingsbestuur):

Raad van Inspiratie (ledenraad)

Raad van Toezicht (dragende partners van de vereniging)

  • Stichting CommTop
  • Stichting ZZP Nederland
  • ZZP Nederland bv