Beroepsvereniging
voor zelfstandige
communicatieprofessionals

Ondernemerschap

Alles over ondernemen als zelfstandige in de breedste zin van het woord.

“Ja, het is stressvol en onzeker, en je moet heel veel zelf regelen. Maar de vrijheid die het mij geeft zou ik nooit meer op willen geven. Toch is het fijn dat er mensen met de juiste kennis achter mij staan, waar ik terecht kan met vragen op het gebied van ondernemerschap.” – Erica Pierik

Onze leden zijn zelfstandige communicatieprofessionals en kiezen voor vrijheid op het gebied van ondernemen. Toch kan het slim om aan te sluiten bij een vereniging als Vifort. Vifort’s partner, ZZP Nederland, vormt het grootste collectief van zzp’ers. En dat is handig, omdat we dan een vuist kunnen maken naar de politiek. Zo ook op het gebied van gangbare uurtarieven. Wij ondersteunen jou als zelfstandige met raad en daad op het gebied van ondernemen. Als starter of ervaren professional. Ook kunnen we mooie collectieve kortingen en voordelen bieden. En dat aanbod wordt groter naarmate we meer leden krijgen komend jaar.

Speerpunten zijn passende verzekering arbeidsongeschiktheid, broodfondsen, geen afspraken voor ZP’ers in cao’s, afschaffing wet DBA, betere mogelijkheden bij aanbestedingen en een eigen juridische positie voor de ZP’er als ondernemer.

Op ZZP Nederland vind je veel antwoorden zoals:

Modelovereenkomst DBA.

Hoe kunnen ZP’ers een goed uurtarief kunnen vragen?

Wie behartigt mijn belangen?